Fruit 4.0 in de picture op open dag Proeftuin Randwijk

Author: Precisietuinbouw/Wednesday, August 30, 2017/Categories: Fruit 4.0

Fruit 4.0 in de picture op open dag Proeftuin Randwijk

Op 17 augustus hield Proeftuin Randwijk haar jaarlijkse open dag die door 450 mensen werd bezocht. Tijdens het avond programma was er aandacht voor het project Fruit 4.0. Zo was de apparatuur te zien die in de boomgaard is en wordt gebruikt om bloesem en vruchtontwikkeling te meten.
Veel telers waren verrast dat met relatief goedkope camera’s goede beelden verzameld kunnen worden. De volgende stap is dat deze beelden met behulp van de juist algoritmes worden vertaald in bruikbare informatie voor telers. Door te laten zien welke mogelijkheden er zijn merken we dat er steeds meer ideeën komen voor boomgaard management met behulp van nieuwe technologie. 
Één van de volgende stappen in het project is dat boomgaard informatie gekoppeld wordt aan sorteerinformatie zodat telers hun handelswijze in de boomgaard kunnen koppelen aan de pack out tijdens het sorteren. De verwachting is dat op basis van de informatie die dit oplevert gerichter gewerkt kan worden aan bijvoorbeeld betere kwaliteit. In dit kader werd ook de PlukoTrac gedemonstreerd, die op basis van GPS registreert waar uit de boomgaard welke voorraadbak geplukt is.

Print

Number of views (339)/Comments (0)